Осiнь

Вкриває  осінь  землю  листом,
Немов  дітей  дбайлива  ненька,
Дарує  золота  прихИсток,
Щоб взимку  їй  було  тепленько.

Як  все  продумала  природа –
Сплела  за   літо  одіяло,
І  все  до діла,  все  в  пригоді,
Щоб  ні  листочка  не  пропало.

Коли  ж  і   ми  вже  навчимося
З  тогО  для  себе  приклад брати,
Нам  навіть  золоте  колосся
Ніяк  не  шкода   викидати.

От  тільки  жаль природу – неньку,
Несила  їй  боротись  з  нами.
Лікує  рани  потихеньку
Та   плаче  жалібно  сльозами.

10. 2013.


Рецензии