Я був на виставi - лунали зi сцени зiрки

Я був на виставі – лунали зі сцени зірки.
Співали актори – від серця, від щирого серця.
І аплодисменти встигали у кожну із терцій.
І сам диригент підкорявся польоту руки.

А потім поволі вистава зійшла нанівець.
Виходили люди, а я милувався зірками,
хоча я і знав, що зірки були просто дірками,
які проколов у ряднині вистави творець.

Я часто пригадую чорну ряднину в дірках
і світло з-за неї, яке всіх уводить в оману.
Здавалося, знаємось всі в небесах і зірках.
А хто його знає, чи справді то зірка над нами...


Рецензии