О, бачу свiтло

“О, бачу світло!” — і на серці сяйво.
Пройшла долину смерті до кінця.
Дбайливі руки Вічного Отця
Зняли сліди хвороби і страждання.

Так, Бог тебе вздоровив. Але як?
Тобі на небі набагато краще,
Але здається — вся природа плаче,
Що перервалася весна твоя.

Безмежне горе у твоїх батьків,
І серце їх — одна суцільна рана.
“Від нас пішла ти в небо дуже рано” —
На серці у сестер твоїх, братів...

Ти знала, що ти скоро вже помреш,
Вірніше, підеш до святого Дому.
Нам тяжко відпускати... це відомо,
І в серці почуття гірке без меж.

Не скажемо, що Бог наш неправий,
Тому що Він — сама безпомилковість!
Нехай в 15 перервалась повість,
Але була у тебе чиста совість,
І цим прославився Господь святий...
Але... як тяжко в небо відпускати!!!
2008 р.


Рецензии