Ми не так зайшли з тобою в церкву

                "...Нужны ли наши демоны друг другу?.."

Ми не так зайшли з тобою в церкву:
Зголоднілі й радісні були,
Квапились, не чуючи, як меркне
Світло душ від пристрасті й жаги.

Демони курили у сторонці
Та нервово смикали хвости.
Ми маленькі плямки дві на сонці:
Та, що більша, – я, а менша – ти.

І чортам пекло, але хотілось,
Щоб погасло сонце через нас,
Та воно в іконах засвітилось,
Усміхнулось: «Є на все свій час –
Цим двом плямкам полум'ям горіти,
Хоч не разом, але хай повік 
Одна одну будуть довго гріти
День за днем, за кожним роком рік...»
22.01.17
https://www.youtube.com/watch?v=yTCDVfMz15M


Рецензии