The morns are meeker... Emily Dickinson

The morns are meeker than they were –
The nuts are getting brown –
The berry’s cheek is plumper –
The Rose is out of town.

The Maple wears a gayer scarf –
The field a scarlet gown –
Lest I should be old fashioned
I’ll put a trinket on. (Emily Dickinson)
-------------------------------
Эмили Дикинсон

Стали утра уже холоднее,
Потемнели орехи в саду,
Щёчки ягод круглятся полнее,
Роз в беседках уже не найду.

Клён пестрит жёлто-красным убором,
Урожай заалел под горой.
Назовёт "старомодною" город,
Но украшусь осенней листвой. (28.03.2017)


Рецензии