Вроди...

 
... Чотири Вроди є аж у Людини...
І неоднакові вони щоднини?
Краса з Природи, від Батьків, від Бога –
це генетично-вроджена є Врода!

Краса-то друга – вона всеред`ині,
душевні її струни є незримі.
Цю Вроду завше варто розпізнати,
щоби сповна її всю відчувати!

Краса є третя зовсім імідж;ва,
тобто вона – салонно-візажева,
яку з метою лише пропонують,
бо іміджем таким усіх зомбують.

Краса четверта – вельми суб’єктивна,
бо комусь – гарна, а комусь – противна.
Адже прислів’я кожен давно знає:
що смак і колір сам уподобає ...

27 лютого 2017 р. м. Київ
Редаговано 27 березня 2017 року. Хмелів на Роменщині

Post scriptum:

O tempora, o mores! – Цицерона, –
як два боки Краси у медальйона.
Бо кожен час завжди свій звичай має
і всяк, як може, йому догождає!

28 лютого 2017 р.  Хмелів на Роменщині Сумської області


Рецензии