Лунна соната

Лунна соната, мов та незнайомка вдерлась в серцеву багатоповерхівку
Відлуння її проходило вкрай глибоко уздовж барабанної перетинки
Я розбирала ялинку, відчуваючи близький мороз ночі,
І дотягнулась до верхівки, трохи навшпиньках стоячи

Я всотувала в себе усі попередні краплі апельсинових спогадів,
Залишених на губах вчорашньої з тобою розмови
Я дивилась на острів (нами створений)
І загублений нами же в попередньому році

Джезву я викинула кудись далеко в осінь,
щоб не пити без тебе ту каву потім
Я перейду на чай і подивлюсь в очі
Безкінечності, котра сьогодні наосліп

Затягує в пута пустих понеділків
І хронічно-січневої перевтоми
Ліхтарик світиться навпроти будинку,
В якому ти дарував мені перші півонії…


Рецензии