Замак

     ***

Замак стаіць на гары,
Захістаны шэламам дрэў.
Стаіць недзе ў бары
І ад попелу часу закарэў.

Стаіць стагоддзі, стаіць гады,
Называецца ён Альшанскі...
Пад небам стогне ад нуды,
Быўшы замак панскі.

Ён чакае сваіх гаспадароў,
Ёг чакае сваю Князёўну...
Падкідвае ў печ часу дроў,
Наматвае на кросны воўну.

Недзе ў лясах ён стаіць
І ззяе ў цемры ночы.
Хтосьці ў ім ўсёткі кпіць,
Але прагледзіш ты вочы...

P.S. Таксама Караткевіч - "Чорны замак Альшанскі".


Рецензии