Новий рiк

Новий  рік.
1
Підкралась непомітно старість -
Не  зупинити  часу  біг,
І якось стало вже не в  радість,
Чудове свято – новий  рік.

Та ось нарешті  я  до Бога,
Звернувся  грішний  і  пізнав,
Багато в  Біблії  такого,
Про  що  уявлення не  мав.

А там  Господь  сказав - радійте,
Бо  сумувати  це  є  гріх,
Життя  Христу своє  довірте,
І Він  врятує  вас  усіх.

Тож хай  минають  рік  за роком,
Тепер  я  знаю  головне,
Якщо я залишаюсь з  Богом,
То  Він  влаштує все земне.

І навіть, якщо  Бог страждання,
У  році  новому  пошле,
То Він таким  випробуванням,
Не  хоче  причинити   зле.

І нам  належить це  сприйняти -
За благо,  бо Його мета -
Це  нашу  душу  очищати,
Яка у вічне  йде  життя.

Отак  на  Бога  покладатись
я  став, і смуток зник і страх,
І новий рік - це  знову  радість,
Бо  він у Господа в  руках.
2
А хто без Бога, ті  радіють,
Новому  року  ось чому -
Бо притаманно нам  надію -
На краще мати. І тому

Коли  цей  новий  рік настане,
То вірують  понад усе,
Що з старим, зникне  все  погане,
А новий  щастя  їм  несе.

В одних  на  те  є  всі підстави,
Бо в році  новому  зірки,
Для них  благоприємно  стали,
А інші  люди  навпаки,

Не вірять в те, що може  небо,
На  справи  вплинути  земні,
А  покладаються на  себе,
Бо  свого  щастя  ковалі.

І  один  одному  вітання,
Вони шлють кожний  новий  рік,
Та  їхні  щирі побажання,
Якщо б  хтось  виконати  зміг.

Їм це зробити не спроможна -
Фортуна –  бо вона сліпа,
А, що  на  все  є  воля  Божа,
То  віри  в  це  у них  нема.

Але  їх  жде  розчарування,
Бо  навіть   якщо  рік  новий
здійснить всі мрії -  все те  марно,
Бо  нам   Христос  так  заповів -

Вам  Царства  Божого  шукати,
Найперше  треба у житті,
Про душу і про  вічність дбати,
Й  додасться  інше  все   тоді.
3
Спливає час,  роки  минають,
І так печальна  їхня  суть,
Бо вони  вічність  наближають,
В  якій  не  буде  вже  часу.

Так  думав  я собі  раніше,
Що  нас  чекає  небуття,
Але  тепер  я знаю  інше -
Нам  Бог  подарував  життя.

І нас  спіткала  б  вічна  мука,
Якби  наш  гріх  перемогти,
Не зміг  Христос, тому  Він  стука,
У кожне  серце,  щоб  спасти.

Та тільки  вірою  у  Нього,
Ми  успадкуємо  життя,
Тож в  році  я,  усім,  новому,
Прийти  бажаю до  Христа.

А  тих, хто в  Ньому пробуває,
Хай  сповнить  радість  від  того,
Що  новий  рік в  житті  ще  маєм,
На  те, щоб  славити  Його!


Рецензии