Чому не кличеш у тривожн сни


Чому не кличеш у тривожні сни
І відпускаєш у далекі далі ?!…
Де юрбляться тополі й ясени
І мчать у даль широкі магістралі…

Чому не спопелиш скорботу дум,
Не зацілуєш біль цей невблаганний ?…
І не розвієш каламутний сум
Солодкими тендітними вустами ?…

По серцю так січе тривожна січ…
Лише зникаю в темноті порогу:
Чуттєвий поцілунок в темну ніч;
І - в зоряну смарагдову дорогу…

Так кожен раз цілуєш ти мене:
Вуста гарячі… а в зіницях крига.
Усе проходить, мабуть й це мине:
І серце у полон візьме відлига…

Сором’язливо посміхаюсь я,
Щось ти шепочеш з ледь помітним сміхом…
Яке ж воно жорстоке це життя:
Комусь на смуток, а комусь на втіху…
               
А може впустиш у тривожні сни ?!
І не відпустиш у далекі далі ?!
Де юрбляться тополі й ясени,
І мчать у даль безмежні магістралі…


Рецензии