Попросила я Серёжу

Папрасіла  я Сярожу
Пыл у кватэры патрывожыць.
Доўга не шукаў адказу:
— Няма часу!  Іншым разам.

Угаворвала  Сярожку
Раніцай заслаць свой ложак.
Зноў адрэзаў без падказак:
— Няма часу! Іншым разам.

Папрасіла я Сярожку
Пакарміць смятанай кошку.
Ды пачула тую ж фразу:
— Няма часу! Іншым разам.

Потым, пачакаўшы крышку,
Клічу снедаць: “Бяры лыжку.”
Іншы хлопчыка адказ:
— Іду, вольны я якраз.
Гэту справу я люблю,
Хуценька яе зраблю.

Хочацца апошні сказ 
Чуць заўсёды у адказ.
 


Рецензии