Сьветлай зорачкай...

                *  *  *    
                1.
Сьветлай зорачкай,
                імгненьнем шчырасьці,
Самотай-гораччу,
                ды прагай літасьці
Намалюй сусьвет,
                адчыні акно.
Горкі запавет –
                прэч! Сьвяці адно...

                2.
Нібы анел агарні мяне
                тонкай пяшчотай,
Подыхам сьветлае мроі
                акрэсьлі абрыс.
Я адгукнуся і лёс той
                прыму з асалодай.
Больш не жадаю разбіцца,
                сігаючы ўніз.

                3.
Бывай!
Сустрэнемся з табою –
                будзе май.
Бывай!
Кавалачак нябес
                крылом птушыных зграй,
Адкуль праменьнем сонечным
                гучыць твае: “Бывай!”
Я адхілю спакусы і адчай
                і прывітаньнем можа
                стане некалі:
                “Бывай...”

                4.
Неназоўная чысьціня,
Летуценнае й сьвятое,
Невымоўная назва ў днях,
Немагчыма сказаць пра тое.
                16.01.2001г.               


Рецензии