Къекъвезва

Къекъвезва рик1 акъваз тийиз
Лап яргъара, деринра...
Руьгьдихъ галаз суьгьбет ийиз
Чуьнуьх жезвай серинра...

Акъваз, вуна гьикьван ягърай -
Ван гьатнава зи кьиле...
Ви ванци зун гьикьван тагърай -
Зурзурзава гьар перде..

Чепелукь хьиз, ц1ал лув гайи,
Ч1ух хьайи са легьзеда,
Ракъини, марвар хьиз кайи,
Я рик1,гьикьван къекъведа!

Къекъвезва хьи вун далдадихъ -
К1анзавани секинвал?
Чуьнуьх хьанва вун къузадихъ -
Гадарна руьгь на гарал...

Хуьзва вуна, рик1, зи  сирер,
К1евирнава  дегьнеда.
Акьун тавуй пехил вилер
Сир акурт1а  сегьнеда.


Рецензии