Хата

Втекла зима, сховалась за горою,
Побігли перші весняні струмки.
Так, ніби, по - жіночому, з журбою,
В берізки наливаються бруньки.

Народжується світ, як в породіллі,
Оте найкраще на землі диття,
Ще може будуть білі заметілі,
Та вже буяє молоде життя.

І зашумить. Зелені вдягне шати
Весняний гай,прилинуть журавлі
І оживе в селі старенька хата,
Підніме очі вгору від землі.

Погляне в небо синє, аж прозоре,
На Дикий Степ, берізку молоду,
І пригадає радощі і горе,
Колись отут було все  доладу.

Вона вже не чекає тут нікого,
Стоїть, як при дорозі сирота,
Іде весна, співає колискову,
Все як колись,та не вернуть літа.


Рецензии