Декаданс осени. Украинский язык

Декаданс осені

На світ спада нічна імла,
Немов покрови...
Тебе до мене привела
Дорога знову

Одпити темряви вина-
Сумного зілля,
Що нас посвячує до дна
В гірке похмілля...

Над попелищем сивий дим...
І знають люди-
Чого домігся, не завжди
З тобою буде...

То наливай кохання жбан-
Останній спомин!..
Нехай майбутнього туман
Серця наповнить

І приховається в серцях
Тепло минуле.
...бажання Мавками в лісах
Нічних заснули,

І ми заснемо назавжди,
Торішнім цвітом
Там, звідки скільки не іди,
Не в змозі вийти

За межі потаєнних кіл,
Що креслить доля,
Повз класи пізнавальних шкіл
Сумні юдолі,

В яких бажання залягли
В тісні пенали,
В яких колись і ми були,
І все пізнали,

З яких ми рано відійшли
У неминуче,
У ті тумани , що колись
і нас розлучать...

Та ми БУЛИ... -ЯК МИ БУЛИ!..-
Шепочуть губи...
То до останньої налий
Сумної згуби.


Рецензии