Театр Но

(враження непідготовленого глядача)

Пішов я у театр Но
Японців подивиться.
На сцені – дядько в кімоно,
Під маскою обличчя.

Хто він – чи ворог, чи герой –
Ніяк не відгадаю.
Сидить із чоловіків хор
І щось собі співає.

Під хоровий речитатив
Стукочуть барабани,
І флейту мучить там один
Флейтист якийсь бувалий.

Відкрита сцена з трьох боків,
Сосна «росте» позаду –
То значить: «Довгих вам років!
Ми тут вам дуже раді!»

Стоїть красуня молода
І щось співає басом…
Та то ж не жінка! От біда!
Не помилився часом?

Того ж мені і невтямки,
А знати було б треба:
Актори всі – чоловіки.
Така ото халепа!

Ось злодій в масці вибіга
І у квадратних штанях.
Його герой наш проганя
Піснями і тріщанням.

Нарешті край… кінець… фінал…
І зала аплодує.
Хоч я сюжет не второпав –
Мистецтво торжествує!

27.02.2017, Маріуполь.


Рецензии