Вiчне Рождество
Минуло довгі
Да тисячоліття
В крові,огні,
Спокусі від лихого,
Але щоразу
Зірка Новорічна
Несе нам вість
Про Бога молодого.
Ісус іде,
Дитя Небесне
і земне,
Щоб рятувати всіх,
Тебе й мене,
Щоб дати нам
життя
Нове,чудесне.
Хто в Бога
вірує,
Той до життя
воскресне.
І що цій вірі
Можна протиставить?
Що залишається,
Як Бога нас
позбавить?
До часу ваблять нас
Здобутки всі земні,
А потім -
тлін і небуття?
О,ні!
Хто згодиться на це_
Той і живе даремно.
Не бачить світла тут -
І попереду темно.
І страшно жити
Черв'яком у темноті.
Який же сенс
В такому-то житті?
До світла тягнеться
Із-під Землі билина,
Радіє сонцю
Квітка і дитина.
Так все живе
Завжди шукає
Бога,
І доки не знайде -
В душі тривога.
І недарма в казках
Добро завжди
перемагає!
Душа - Добро й Любов
Ще змалечку шукає.
Навіщо й Розум дан?
Щоб врешті зрозуміти:
Як нам у світі,
Як у Всесвіті
нам жити!
Небесне світло
Віра нам несе,
Хто в Бога вірить,
Розуміє все.
А ми малі ще -
Справді,наче діти...
І йде Христос,
Щоб нас оборонити.
За нас Він гине
І за нас
воскресне,
Життя рятує нам
Земне й Небесне.
Дві тисячі разів
Син Божий народився.
У кожному,
Хто Бога прагне,
воплотився.
В тисячоліття третє
ідемо,
Як зірку,
Віру в Бога
несемо.
11.2000 р.
Свидетельство о публикации №117022701330