Какая чудесная молитва, какой прекрасный стих

Из молитв утренних.

Молитва 10-я, ко Пресвятой Богородице.

Пресвятая Владычице моя Богородице,
святыми Твоими
и всесильными мольбами
отжени от мене
смиреннаго и окаяннаго
раба Твоего,
уныние, забвение,
неразумие, нерадение,
и вся скверная, лукавая
и хульная помышления
от окаяннаго моего сердца
и от помраченнаго ума моего;
и погаси
пламень страстей моих,
Яко нищ есмь и окаянен.

И избави мя
от многих и лютых
воспоминаний и предприятий,
и от всех действ злых
свободи мя.

Яко благословенна еси
от всех родов,
и славится пречестное имя Твое
во веки веков.

Аминь.


Рецензии