СОН

                "Морфей, до утра дай отраду
                Моей мучительной любви.
                Приди, задуй мою лампаду,
                Мои мечты благослови!"
                А.С. Пушкин
Смяротных уладыка - СОН,
Табе прызнанне i паклон!
Ты усё жывое зберагаеш,
I стому дня з сабою забiраеш.

Табе вядомы згадкi векавыя,
Падзей мiнулых водгукi былыя,
I падуладныя табе хвiлiны,
I цешаць сэрца успамiны.

I ты сябруеш з Светам Тым,
Дзе нашы продкi спачываюць,
I з нашым будучым жывым,
Сны ад няшчасця прадасцярагаюць.

Акутай, Сон, мяне дрымотай,
Пяшчотнай лАгадай самотнай.
У сне з палёгкай уздыхну...
Нядарам смерць зраднi зямному сну!


Рецензии
Самая лёгкая кончина от апное...
Успехов

Жанна Былёва   15.03.2017 23:44     Заявить о нарушении
Спасибо! Добрых Вам снов!

Людмила Мищенко   18.03.2017 21:52   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.