Шкода

ШкодА,  що  мало  вже  лишилось
Та  не  шкодА ,  що  відбулось:
Жилось,  трудилось,  веселилось,
Творилось,  множилось,  цвіло.

Жилось  щасливо  й  нещасливо,
Трудилось  важко,  легко,  всяк,
Події  й  люди  веселили,
Завжди  мав  погляд, колір  й  смак.

В  добу  радянську  й  українську  -
Все  у  навчанні  і  труді,
Роки  голодні,  злі,  чужинські -
Відчув  їх  подих  на  собі.

Де  було  краще?  Де  людина
Людську  подобу  здобула,
Де  гідність  й  честь  стають  єдині,
В  повазі  воля  і  права.

Як  прийде  час  й  пора  настане,
Що  в  землю  все,  що  із  землі,
Мій  журавель  курличать  стане
В  ключі  небеснім  з  журавлів.

Що  мало  збутися  -  збулося,
Всього  ні  взять,  ні  обійнять,
Коли  хотілося  й  моглося -
Потрібно  вчасно  все  встигать.
          7.02.2017р., Київ.


Рецензии