Любо i каханне

Што такое каханне?
Не падобна  яно на любоў.
Да дзяцінства вяртанне,
Куды хочацца трапіць ізноў.

То як рэчка без дна
Ў цішыні прыгажосці.
І вакол  навізна,
Куды кліча нас хтосьці…

Гэта – Вера спрадвеку,
Чые зерне ўзышло,
Стала для чалавека
Гаспадыняй яго.

Побач крочыць з любоўю…
Як жа ім параўнацца?
Што тварыцца з крывёю,
Здолеў як закахацца?

Там пануе каханне:
“Ты прабач мне, сястрыца!
Бо калі мілаванне –
То мая таямніца…”


Рецензии
В названии: Любоў i каханне

Тамара Залесская   08.02.2017 13:16     Заявить о нарушении
Ў - в оглавлении теряется.

Гонтарева Тамара   02.03.2017 21:27   Заявить о нарушении