Переспiв Кобзаря

Реве та стогне Україна,
Себе не в силі годувать,
Реве голодна, як скотина,
Нема вже зa що виживать.

Хіба ревуть, як ясла повні, -
Відомий класик написав, -
Воли ревуть, коли голодні
Чи небезпека нависа.

Злочинна влада мільйонерів,
Неначе скопище катів,
Додолу гне пенсіонерів,
Немов приречених скотів.

Навмисне зводять у могилу,
Немає вже пишатись чим,
А молодь їде на чужбину,
Шукати здатності ключи.

Гарант вельможний українців
Свої кишені набива,
А залишившись наодинці,
Останню совість пропива

Більмо сучасності – руїни,
Вмирає нація німа.
Нема майбутнього в країні,
Бо в нас минулого нема.

Реве та стогне Україна,
Себе не в силі годувать,
Реве голодна, як скотина,
Нема вже за що виживать.


Рецензии