Дуброва

  Ёсць на Палессi у Беларусi,
  Сярод балоцiн i лясоу,
  Вёска, якой я ганаруся,
  Што летапiс вядзе з дубоу.

  Дуброва! Лес-шацёр чароуны,
  Бо жыхары яго - дубы,
  Магутны, дзiуны, моцы поуны,
  Такiм сто год назад ён быу.

Тут людзi пасялiлiся у раздоллi
Лясоу,лугоу, балоцiн векавечных,
Зямлю пахалi i дзяцей расцiлi,
Разумных, працавiтых i сардэчных.

Сярод дубоу стаялi хутарамi
Сялянскiя няхiтрыя памесцi.
Хапала месца усiм, а за хлявамi,
Дубы шумелi векавою песняй.

Дуброва! Для душы прыстанак,
Кранае памяць лагадай, цяплом,
I снiцца дзiуны ласкавы свiтанак,
I мацi з бацькам у хаце за сталом...


Рецензии