***

Моє щасливе і безрадісне дитя
чужими мовами до мене
на нижчих із усіх частот мовчить,
звертаючись від імені усіх, окрім свого.

І сонця вибух у блакиті,
і сніг на сірім тлі домів, на вулицях з річкової тканини,
щоденно бачить. Й, ніби птах великий
з цікавою байдужістю за мною спогляда
моє щасливе і безрадісне дитя.

То з радіо лунають голоси -
то радіо сумних твоїх часів.
На крилах тіні від мого плеча
моє безрадісне, турбот не знаюче дитя
у димі дум моїх зникає назавжди,
та в полум’ї недомислів я чую – хтось мовчить…


Рецензии