Дюн я гъипра дявдин цIигъ...

             


Хярдин кюкйирин убзраза чай ахъли,
Амансузди ай жандиз шул пну рягьят,
ЮкIвра айиз ипIурайиси мюлхъи,
Бихъур узуз дарман – чара бажагьат.

Инсафсузди дюн`я гъипра дявдин цIигъ,
Пай апIури Жилра цIиквин чIукIарси,
Ерхьрур адар я бабарин ишал, чIигъ,
Жигьил юкIвар а тIуркIури гюлйирси.

ЦIиб хьундар дявйир улихьдин аьсрариъ,
Жилин зийнар сагъ духьну ккудукIнадар,
«Ваъ» пидихьа дявикрариз гьарсари,
Улихь гележег хьадарди хьну ккундар…


Рецензии
фици "ваъ" пидива, эгер ухьу "думу" ихь мухрарихъ абгурайиган... дубхну аьрабли хъипган ва яв "ваъназ" "диди" галам (к1алам) йивруган...

Рашид Азизов 2   01.08.2017 22:47     Заявить о нарушении