Слово i мова
Його й завершає,
Ним до Бога та із Богом
Кожний розмовляє.
Від початку життя, зроду
Й до кінця земного
Кожному й всьому народу
Рідні слово й мова.
Наші цінності - людина,
Слово, рідна мова,
Сім’я, рідня, Батьківщина,
Заповіти Бога.
Код для думки й спілкування -
Твоя рідна мова,
В житті перша і остання
Ознака живого.
Дитя в світі народилось,
Зразу ж закричало,
Всім навколо сповістило,
Що нас більше стало.
Слова «мама», «баба», «тато»,
Як вперше сказало -
Рідна мова своїм кодом
Скрізь запанувала.
Де насаджують двомовність,
Зверхню завжди чути:
Меншовартість і готовність
Чужому служити.
Поважати мови інші,
Знати й шанувати,
Та свою потрібно завше
Дома скрізь вживати.
Смерть приходить до хворого,
Життя відбирає,
В землю кожного заводить,
Навіки ховає.
Помирає тіло наше,
Помирає воля,
Та найперше перед смертю
Відніметься мова.
Не лякайтеся інфарктів,
Зараз і прокази,
Коли смерть прийде до вас -
Мову нищить зразу.
І тоді тебе німого
Легко й покосити,
Як зберіг ти свою мову -
Будеш в світі жити.
Буде квітнуть Україна,
Жити по – новому
Як збережем і розвинем
Нашу рідну мову.
25.01. 2017р
Свидетельство о публикации №117012506300