Снiг на свято
Морозчик пробирає,
На старті старий Новий рік -
Так не завжди буває.
Спішить, сніжить хуртовина,
Всю землю замітає,
Прийшла справжнісінька зима,
Ліс в ковдру одягає.
Під дах сховались горобці,
Шумно кричать ворони,
Нема в природи їм шевців
На холод у законі.
Тут боротьба вже за життя,
Бо треба їсти й пити,
Сніг поховав усе сміття,
Немає де й поритись.
То ж чи на щастя, на біду,
Радіє хто чи плаче,
А сніг собі весь на ходу:
Іде, кружляє, скаче.
Свято зустрів, свято провів,
На нове зуби точиш,
Скільки б не прожито років -
Ще жити кожний хоче!
13.01. 2017р., Київ
Свидетельство о публикации №117011306375