Елате с цвете в моя дом

Генка Богданова

Елате във дома ми с мир и с цвете,
а не със бомби в пазви скрити!
Ще ви чакам с хляб и сол в ръцете,
ще отключа аз пред вас вратите.

Спокойно пристъпете моя праг
с клонка от  маслина в ръцете.
Аз канила съм у дома и враг,
идващ с разкаяние в сърцето.

Елате със усмивка в моя дом,
като скъпи гости ще ви срещна.
Но влезете ли във дома ми с взлом -
лава от  презрение горещо

като щит пред вас ще се изправи,
във порой гнева си ще превърна,
подлост и омраза  да удави
и коварните назад ще върна.


Рецензии