Бiс

Вогники блукають лісом,
На Контрактовій пітьма,
Певно хтось злигався з бісом,
Бо ще світла тут катма.

Може над Скороводою
Познущатись зміг би він,
Хизуватися собою
Під трамвайний передзвін.

Може звабити  захоче
Безгріховних козаків,
Десь ховаючись регоче,
Дочекався своїх днів.

На Подолі церкви й храми,
Біс із відси утече,
І говорячи між нами,
У пітьмі й Дніпро тече.

На Контрактовій вже світло
Хтось розумненький включив,
Щоби бісу не кортіло
Наробити чорних див.

Їх у нас і так доволі,
Тож засвітимо вогні,
Молоді щоб й сивочолі
Не служили б бісивні.
09.01.17.


Рецензии