Димитровград

               
 „Тук няма град, тук всичко е мечти…”
                (Божидар Божилов)

Градът
        е  жив!
Сърцето му
          тупти
с надеждите
           на
             всяко поколение.
Той  крачи редом
               с нашите  мечти
през делника отруден
                с вдъхновение.
Небето
      релса бляскава е.
                В такт
по нея без билет пухтят
                годините…
Зора,
      взривила
               пурпурния мрак,
на „Неохим”
          изригва
                от  комините…
Чертае ни
         в жестоки времена
пътеки към звездите.
                За изкачване…
Родени тук са
             нашите деца.
И внуците - в Димитровград
                пораснаха.
Градът
      е
        млад!
Живот
      кипи
           навред!
Задъханият ритъм
                пак помита ни…
 С  криле  прегръща
                бъдещия век.
Душата Му
        е писта.
               За
                излитане!…
28.12.2016г.


Рецензии