Страшный сон укр

          Страшний сон               
 «Розвеселяти  маму – так само опаско,
як сплячого медведя  в його берлозі.»
       (З дитячих творів)

Моя мама, як дикий ведмідь..!
Я боюся її зачіпати…
А коли вже вона ляже спати,
То без меду, до неї й не лізь!!

Я навшпиньки по хаті ступаю.., --
Мама спить – дуже страшно, либонь.
Вже по ночі додому вертаю, --
Маму рухати: Боже боронь.

І чому більш ніхто не зобачить:
Моя мама страшна, як ведмідь!
Горе, лишенько.., що воно значить..?
Скільки можна такий страх терпіть??

Я навшпиньках ходжу по квартирі…
Страх, -- багато страшніший за злість.
Не в війні, я з ведмедями.., -- в мирі!
Раптом мама прокинеться й з»їсть..?!

Не якусь там цукерку солодку,
І не меду, не сала й т. д.,
Не свою колежанку чи тітку,
А м»якого, малого мене..?!!

Біла Троянда
29.12.2016.


Рецензии