Сухий залишок

Ріка  життя  у  берегах
Прозора.  каламутить,
В  добрі,  теплі  і  холодах,
Хмарить  чи  сонцем  світить.

А  темні  сили  з  під  землі
Мчать  душі  полювати,
Людські  гріхи  підступні,  злі
В   ділах  їх  засівати.

Хто  винуватий,  хто  правий -
Лиш  Богу  розсудити,
Ніхто  не  винен,  що  живий
Та  хоче  їсти  й  пити.

Життєвий  розчин  розведе
Смуток  і  радість  пополам,
Усе  проходить  й  відійде -
В  сухому  залишку  ти  сам.
         28. 12. 2016р., Київ


Рецензии