I чому я сварився на нiч?

І чому я сварився на ніч?
Ніч як ніч. Ніч була ні при чому.
Ніч благала забути про втому –
Пила каву моїх протиріч.

Рятувала мене ніч моя.
А мої протиріччя на скронях
Затискало в долоні безсоння.
Ніч – не винна. А винен лиш я.

Ніч вела мене в сни, як сліпця,
Ніч звичайна була і недовга.
Це безсоння не має дороги...
Це безсоння не знає кінця...


Рецензии