Ф. Гэрибсэс. Дербент

Ф.ГЭРИБСЭС 


                Дербентси пашман даркбарин
                Жара шагьур аьгъдариз…               
               
                Семед ВУРГЪУН

               ДЕРБЕНТ

Вургъун гьякь ву, пашман шагьур ву Дербент,
ЦIухи гъванаркан сефилвал ктюбгъюра.
ЧIукIариз пай дапIна заварин чарх мерд,
Гевюл гьиссарин гужну уьлдюбгъюра.

Фагьмар апIурайи кьаби абйирси,
Ву мягьялар Нарин-гъалайин багахь.
Дурариъ аьсрарин эргвал айиси,
Къуркъутдин дерд дибиснайиси ву кIвахь.

Шаир гьякь ву, Дербент - шагьур ву пашман,
Лепйирихьди гьюлин дерд гъадабгъури.
Анжагъ гьамциб шагьриъ айиз юкIв-иман,
Аза дидхъан сабур уьбхюз дубгъури.

        Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова


Рецензии