Родная речь

Рідна  мова

По  всій  країні – рідна  мова
Лунає  всюди.  І  промови
Про  мову  чуємо  ми в СМІ,
Оповідання  і  пісні,
На мові  мовимо  у  сні…

Вона – наш скарб, життя  основа
Багатогранна, кольорова,
Барвиста, щира  і  співуча,
та  мелодійна,  балакуча.
Пісні на ній почувши знову
Радіє  серце!  Рідна  мова!

Із  мов  усіх – вона  найкраща!
Та й  Україна – в  світі  краща!
На  ній  балакаємо  всюди,
Не  знають хто її – не люди!

Це так  важливо, навіть в Раді
Стоїть  питання  на  нараді:
На  рідній тільки говорити!
Усі  другі – заборонити!

Але ж отак  дає  Всевишній,
Як не крутили, все ж так вийшло:
Що  фахівці  тож іноземні
Не  зовсім  в  нашій мові  певні.
Свої ж міністри  українські –
Не  розуміють  по-англійські.

Отож  сьогодні  на  нараді
Лунає  рідна  мова  в  Раді!
 
                24.12.14р.


Рецензии