Песни - петли

Автор: проф.Христо Петрески, Македония
Превод: Генка Богданова


И песните будат
Како петли -
Рече поетот
Кој рано, рано се буди

Но, тоа не значи
Дека не нў требаат петли
Кои наутро ќе нё будат

Како нашите недосонети песни

Но, добро е што моите петли
Сё уште знаат да пеат

Па не ни знам дали песните или петлите
Едни на други (ќе) се смеат!


СТИХОВЕ  - ПЕТЛИ
Превод от македонски на български език: Генка Богданова

И стиховете
са като петли,
рече поетът,
който рано се буди.

Но това не значи,
че не са нужни петли,
които сутрин ще  ни будят
като нашите недосънувани стихове.

Но добре е, че моите петли
все още знаят да пеят.
Ала не знам дали стиховете или петлите
едни на други / ще  / се смеят?


Рецензии