Точка на смразнуванье Човек

Автор: Проф.Христо Петрески, Македония
Превод:/ Генка Богданова

Јас сум човек
А не надчовек
Воопшто не сум совршен
Но, не сум и толку (ефемерно) несовршен

Ми се лоши, ми се гади
Па дури и ми се повраќа
Кога некој ќе почне за мене да реди:
Поет, прозаист, критичар, есеист...

Па, дури и сликар...
А ќе заборави да рече:
Добар и искрен човек!
А, јас чекам..., но ќе дочекам ли?!


ЧОВЕК
Превод от македонски на български език: Генка Богданова

Аз съм човек,
а не Супермен.
Изобщо не съм перфектен.
Но не съм и толкова (ефемерно) несъвършен

Пришлошава ми и ми се гади,
дори ми се повръща,
когато някой започне да изрежда за мен:
Поет, белетрист, критик, есеист ...

Е, даже и художник ...
А ще забрави да каже:
Добър и честен човек!
И аз чакам ..., но ще дочакам ли ?!


Рецензии