Предупредуванье
Превод: Генка Богданова
Осамна
утрото голо
да ја вкуси
неизвесноста
на денот.
Разлетаа
хаотични крици
да ја разбудат
волшебноста
на сонот.
Голтаа
дожд птиците
да го испијат
немирот
на времето.
Вдишуваа
натежати ветришта
да го избришат
здивот
на бремето
ВНИМАНИЕ
Превод от македонски език: Генка Богданова
Осъмна
Голо утрото,
да вкуси
несигурността
на деня.
Разлетяха се
хаотични шумове
да събудят
волшебноста
на съня.
Гълтаха
дъжд птиците
да изпият
тревогата
на времето.
Вдишваха
натежали ветрове
да избършат
дъха
на товара.
Свидетельство о публикации №116121508275