Моя Осетия
Всей жизни упоение,
Осетия моя.
Я вся – твое творение,
Тобой я создана.
Как мать меня лелеяла,
Качала колыбель,
И, отправляя в странствия,
Не запирала дверь.
Шептала –«Как ты, деточка?
Цветочек мой, цвети».
Твоя же я кровиночка,
Понадоблюсь, сорви.
Осетия, в судьбе своей
Тебя благодарю,
Я родом из души твоей,
Свою тебе дарю.
***
Мае Ирыстон
Мае Ирыстон, куы бафсаедин
Аез зарынаей даеуыл.
Аез райгуырдтаен дае заердаейае,
Дае цаерайае цаерын.
Ды маен, гыцциау, сабийае
Дае авдаены уызтай.
Куы мае арвыстай дард балцы,-
«Куыд дае хъаебул?» - фыстай.
Ды хоныс маен дае дидинаег,
Мае удаен уый – аехцон.
Каед бахъаеуон дае хаерзаегаен,
Аертон-иу мае, аертон.
Мае Ирыстон, дае лаеггаедтае
Нае бафыстон – саеттын.
Аз райгуырдтаен дае заердаейае,
Мае заердае дын даеттын.
Свидетельство о публикации №116121511713