Ой, щось калинi вiтер шепоче

   
    Ой, щось калині вітер шепоче,
    Тане в промінні роса,
    А на очах, та й на дівочих
    Не висихає сльоза.
 
    Плаче дівчина, ой гірко плаче,
    Гай зелененький шумить.
    Чом не приходиш, любий козаче,
    Серце сумує й болить.

    Подруга давня нас розлучила,
    Зрадила дружбу вона,
    Парубку стала люба і мила,
    Я ж залишилась одна.

    Що ж ти накоїв, мій козаченьку,
    Іншу узяв покохав,
    Долю згубив, розбивши серденько,
    Наче калину зламав.

    Ой, на калині вкрита росою,
    Ягода зріла горить,
    Хоч і не доля бути з тобою,
    Вік тебе буду любить.

    Вітер притих, спочити він хоче,
    Канула в ранок роса,
    Ой, посивіла рано дівоча
    Плетена туго коса.   
 


Рецензии