Сватба в морето
В морските вълни солени,
под водорасли зелени,
на коралова поляна
вдигна се сбатба голяма.
Риба за Рак се зажени.
събраха се моми,ергени:-
раци със дълги мустаци,
медузи с модни калпаци,
стриди, скариди, омари-
на Рачо верни другари.
На булката дружки засмени-
рибки и риби големи.
Момците – с водни кончета.
Момите – с коралови клончета.
Нижеха перли мидите,
помагаха им скаридите,
Цаца държеше перото
Акула поведе хорото.
Скумрия дари дарява,
Делфинът ще ги венчава,
към сватбарите поглежда
благословия нарежда:
- Нека са здрави,честити
младоженците под водите!
Свидетельство о публикации №116120609579