Годеница

Автор: Генка Богданова

Жаба Кекерица,
блатна хубавица
скочи в ракитака,
весело заквака:
Сбирайте се всички
бръмбари,мушички,
раци осмокраци,
сомове с мустаци,
миди срамежливи
и шарани диви.
Тук се съберете,
честно ми кажете,
има ли в блатата
като мен самата-
мила и засмяна,
сладка сладурана,
първа хубавица,
тачена певица ?
И признайте честно,
че съм най-известна
млада хубавица,
МИС съм КЕКЕРИЦА.
Тръгвам отзарана
с радост да пристана
на момче богато
от съседно блато.
Щърко се нарича,
много ме обича.
Казва,че съм сладка,
апетитна хапка.
Мисля да му стана
булчица засмяна.


Рецензии
Спасибо , понравилось !

Татьяна Кисс   10.12.2016 19:14     Заявить о нарушении
Мне очень приятно, дорогая Татяна! Спосибо большое!

Генка Богданова   11.12.2016 00:44   Заявить о нарушении