Смешен спор

Автор: Генка Богданова

Скарали се и се сбили
пет врабеца лекокрили,
седем свраки празноглави,
девет врани черноглави.
Спорят кой е най-красив,
надарен и талантлив,
с глас омаен,чародеен,
та във хора самодеен
да го назначат солист,
като истински артист.
Захвърчала перушина
под стрехата край комина.
Карали се и се били,
ала спора не решили-
кой е най-добър артист,
най-достоен за солист.
Бой се бият,кърви леят,
всички птици им се смеят:
-Хей, глупаци, спора спрете!
Неразумни не бъдете!
Вече е избран солист
с глас вълшебен, нежен, чист.
Назначили са Славея
в хора солото да пее.
Вие, да сте здрави, живи,
просто пеете фалшиво.


Рецензии