Есенна картина

Автор: Генка Богданова


Есен слънчева, засмяна
нарисува ми Траяна.
Тя е много талантлива,
а рисунката – красива.

На поляната дечица
тропат ситна ръченица.
Първата е Чернокоска,
другите пък-Златокоски.

Трите – гиздави, засмени,
в пъстри рокли пременени.
Слънце грее във очите.
Панделки красят косите.

Как Траяна да позная?
но се сещам аз накрая,
все едно коя е тя
и с каква на цвят коса.

Всякое дете засмяно
ми прилича на Траяна-
мило, весело, красиво,
обичливо, талантливо.


Рецензии