Приятели
Тръгна Лили през реката,
с малка кошничка в ръката
пълна с ябълки и крушки
за Сивушко-Дългоушко.
Зад реката, във гората,
на полянката позната,
знае, Зайко ще намери
да се вайка и трепери,
че се свърши топло лято
с много плодове богато.
Вятър вее в небесата,
голи са и дървесата,
а пък Зайо е бездомен,
гладен и от страх подгонен.
Днес момиченцето малко
носи дарове за Зайко.
Стига му, че ще студува!
Но поне да не гладува!
Свидетельство о публикации №116120406831