Жалба

Автор: Генка Богданова

Слънчице засмяно, не изгрявай рано!
Не събуждай всички- и деца,и птички!
Щом е тъмно вкъщи мама ме прегръща.
А пък щом изгрееш ти и се засмееш,
със целувка сладка все ме буди татко.
Баба се разбързва плитки да ми връзва.
В детската градина водят ме двамина.
Има там играчки,смях,игри,закачки,
ала там я няма мойта мила мама!
Слънчо, не буди ме! С мама да поспиме.


Рецензии