Подарък за мама, Автор Генка Богданова
Време е да грабна четка и боички.
Няма да играя,няма да лудувам,
новите тапети аз ще дорисувам.
Празник има мама,а подарък няма.
Ще й нарисувам картичка голяма.
Ето, тук танцуват четири меченца,
и за мама носят цял букет цветенца.
Сред градина китна -къщичка голяма,
Под липа пред нея се усмихва мама.
Рози й поднасят милият ми татко,
моята сестричка, баба ми и батко,
Тук ще нарисувам тортата любима…
Да,но по стените още място има.
Тука в шадраванче рибки ще заплуват.
Стадо от жребчета още ще лудуват.
А над шадравана слънце от тавана
в стаята на мама ще блести засмяно.
Златно и сребристо,синьо и червено,
розово,лилаво,жълто и зелено...-
Свършиха се всички шарени боички.
Само на тавана място ми остана.
Свидетельство о публикации №116120405104