На гости у баба, Автор Генка Богданова

Тръгнах  с баба на разходка.
Срещнах костенурка кротка.
Баба хвана ми щурец,
бе голям като врабец.

С кученце се запознахме
и добре си поиграхме.
Беше приказна разходка!
Пуснах във басейна лодка.

Карах мъничка количка
и моторче сам-самичка.
Возих се на самолетче
срещу мъничко билетче.

Люшках се на люлка малка,
спуснах се и по пързалка...
Ала свършиха се дните
посветени на игрите.

Ах,дано и догодина
баба отпуска да има!
Пак при нея ще гостувам
и на воля ще лудувам!


Рецензии