Морско момиче, Автор Генка Богданова

Мамо, гледай, мамо! Щерката ти малка
от скалата литва като бяла чайка.
Гмуркам се в морето като рибка бърза.
Грабна ме водата и гердан ми върза:-
нежни водорасли, пъстри раковини,
камъчета бели, песъчинки сини...
Мамо, погледни ме!Нищо,че съм малка,
гмуркам се в морето аз като русалка


Рецензии