Соромно бачити

          Соромно   бачити…

Соромно  спати  в  холодній  світлиці.
Соромно  цінник  дивитись  в  крамниці.

З  видом  байдужим  по  залах   ходити
З   грошима  в  кишені  -  хліба  купити.

Соромно   бачити   бійку  у  Раді,
Де   олігархи  новітні  при  владі.

Бачити  соромно  кинуту   хату
Та  майже   зазвичай   давати  «на  лапу».

Соромно   цілий   народ  ошукати
Та   бандюга   в  президенти  обрати.

Соромно  з   війська   зробити  руїну
Тоді,  як   сусідка   шматує    країну.

Соромно   жити  на   вільній   землі
Тоді,  як   по  вуха  загруз   у  багні.

Соромно  транші   на   Заході   брати,
Маючи   прірву  між   бідним   й   багатим.

Ховаючи  неміч   у   сяйві  ідей,
Загнати  в   жебрацтво   майбутніх   дітей.

Сором  дивитись,  що  діється   нині.
Боляче   жити  в   такій   Україні!

      


Рецензии
СТИХ С ЛЮБОВЬЮ И ЖАЛОСТЬЮ, И
СО СВЕТЛОЙ НАДЕЖДОЙ НА ЛУЧШЕЕ!
С уважением и пониманием Борис.
......Заглядывайте, если что...

Борис Шахов 2   16.07.2017 20:45     Заявить о нарушении